Kousky vykoštěného jamonu iberico bellota 50% iberská rasa 200 g

Kód: 10783
Neohodnoceno
595 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
12.11.2024

Jamón ibérico je šunka, která pochází z černého iberského prasete a s jinými sušenými šunkami je chuťově naprosto nesrovnatelná. Jedná se vskutku o opravdovou lahůdku, která má na rozdíl od jamónu serrano (ale i prosciutta di Parma, San Daniele, francouzského jambonu nebo chorvatského pršutu) intenzivnější a trvalejší chuť.

Náš TIP: Hezky si na ní pochutnáte společně s picos. Namotejte na picos plátky jamónu a poté namočte v kvalitním olivovém oleji. Abyste ochutnávku dotáhli k dokonalosti, kombinujte šunku s vyzrálými červenými víny jako syrah nebo crapula.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Jamón ibérico (čtěte jako chamón ibériko) de cebo je krájená šunka, která pochází z rasy černých iberských prasat. Tento výjimečný chuťový zážitek je možné srovnat jenom s pravým kaviárem a bílými lanýži.

Šunka označená jako bellota (španělsky znamená žalud) je nejkvalitnější šunka. Aby mohl jamón dostat exkluzivní označení “de bellota”, musí se iberské prase krmit v období tzv. montanery (mezi zářím a březnem) výhradně žaludy a aromatickými bylinkami, což dodává jeho masu nezaměnitelnou chuť. Zvíře navíc žije ve volném výběhu v dubových hájích v tzv. dehese. 

Tato šunka zraje po dobu 24 měsíců. Jedná se o masný tepelně neopracovaný výrobek, který je bez lepku. Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti přibližně 200 gramů a jde o cenu, která je konečná.

50% rasa iberica.

Certifikován společností Traza&Control, S.L.L.

Složení: vepřová šunka bellota, mořská sůl, cukr, konzervanty (E-252 a E-250), dextróza a antioxidant (E-301).

Výživové údaje (Na 100 g produktu) Energetická hodnota 850KJ/203Kcal. Tuky (g) 5,3. Nasycené tuky (g) 2. Sacharidy (g) <1. Cukry (g) <1. Bílkoviny (g) 38. Sůl (g) 5

Skladování a konzumace

Šunku skladujte na suchém a chladném místě a po jejím otevření ji uložte do lednice. 

Máte rádi maso a uzeniny? Podívejte se na další masové dobroty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: