Cala 2 - BIO víno - 18 meses en barrica

Kód: 10145
Neohodnoceno
359 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
29.5.2024

Vše co by Vás mohlo zajímat:

 Veškeré hrozny, ze kterých vyrábíme naše vína pocházejí z našich vinic. Vše co z našich vinic získáme, proměníme ve víno, které vyjadřuje povahu Tineda, současně s inspirací.

 Vinařství pracujeme tak, že to, co z těchto hroznů získáme, se přemění na víno, které vyjadřuje povahu Tinedo, se současnou inspirací.

Vína Tinedo, jsou terroir, ve kterých všechny původní révy naší oblasti, sdílejí stejné podmínky klimatu, půdy, přírodních živin a péče, hrozny každého ročníku vykazují osobnost a poskytují jedinečné a stabilní vůně a nuance.

3 zimy ve sklepě.

Bílá je nejjednodušší způsob, jak ukázat něco složitého. Je to také vápno domů a intenzivní světlo. La Mancha ve své nejčistší podobě.

 CALA N.2, zrající tři zimy, vyniká dokonalou integrací vůní produkce a zrání s primárními vůněmi z hroznů, které jsou velmi přítomné. To zdůrazňuje jeho charakter terroirového vína a jeho jedinečné hodnoty statkového vína. Jeho dlouhým zráním ve starých francouzských sudech se docílí dobře vyváženého a vyváženého vína, u kterého je však zamezeno nadměrné tříslovině.

Detailní informace

Detailní popis produktu

DEGUSTAČNÍ LIST 2018

Pohled: Atraktivní třešňový tón, intenzivní s hlubokými tóny rubínově červené.

Vůně: Expresivní, s dobře definovanými terciárními aromaty (tabák, skořice, čokoláda), čerstvého červeného ovoce (kandované jahody, sušené třešně) a kořenitých tónů (lékořice, hřebíček a balsamico).

Ústa:  Vyvážená a zaoblená, se sametovou texturou a dobrou kyselinkou, svěží třísloviny, červené ovoce (jahody, třešně) a dlouhý terciární závěr (tabák, lékořice).

ODRŮDA

Tempranillo 67 %

Graciano 22 %

Cabernet Sauvignon 11 %.

SKLIZEŇ

Ruční, v polovině září.

Výroba a zrání:

Fermentační teplota:

25º C v holých cementových tancích (bez jakéhokoli typu vnitřního obložení) a otevřených, s regulací teploty a v bioklimatickém sklepě.

Doba kvašení:

3 dny macerace za studena a 7 dní alkoholové macerace s ručním přečerpáváním. Vyrobeno částečně s celými svazky.Doba postfermentační macerace: 14 dní při nízké teplotě. Jablečno-mléčná fermentace: v holých cementových tancích a starých 225 l sudech.

Zrání: 18 měsíců ve starých 225 l sudech, s finálním zušlechtěním v holých cementových tancích.

Alkoholický stupeň: 14,5 % obj.

Obsahuje Siřičitany. Země původu Španělsko.