Morcilla 200G

Kód: 10861
Neohodnoceno
Značka: Palcarsa
92 Kč
Momentálně nedostupné

Vše co by Vás mohlo zajímat:

Morcilla, vyslovováno jako morcíja, je španělská krvavá klobása, která je oblíbená po celé zemi, a to jak jako tapa ,tak jako přísada do jiných jídel. I když představa konzumace prasečí krve nemusí být hned pro každého lákavá, morcilla má jedinečně bohatou a uspokojivou chuť, která dokáže získat i zaryté odpůrce.

Morcilla je první druh klobásy vyrobený z poraženého prasete. Mleté vepřové maso se smíchá s vepřovou krví spolu s kořením a kořením, nakrájenou cibulí a plnivem (obvykle rýží). Poté se naplní do střívka, vytvaruje se a rychle se uvaří, aby se srazila krev, a zavěsí se, aby se nechala vyzrát.

Hodí se vědět:

Jak vařit Morcillu

Španělé obvykle nakrájí morcillu na silné plátky ( rodajas ), orestují je na troše  olivového oleje a jedí s chlebem jako tapa nebo svačinu. Když se uvaří a rozdrobí, stane se oblíbenou ingrediencí pro dušená jídla, jako je  cocido Madrileño (guláš v madridském stylu), stejně jako pokrmy z fazolí.

Náš tip:

Zkuste morcillu pečenou v troubě jako naše jelito podávanou  s čalamádou a křupavým chlebem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Složení:

Vepřová slanina, cibule, paprika, prasečí krev, sůl, konzervant (E-250). Přírodní vepřové střívko. Produkt bez lepku a laktózy.

VÝŽIVOVÉ INFORMACE (100 g) Energie 2183kJ /529 kcal, tuky 52 g., z nich nasycené20g., sacharidy 3,1 g. Z toho cukry 3,1 g. Proteiny 10 g. Sůl 2,4 g

Skladování: skladujte na chladném a suchém místě mimo teplo a přímé světlo. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 4 dnů.

 

Země původu: Španělsko