92 Kč
Vše co by Vás mohlo zajímat:
Morcilla, vyslovováno jako morcíja, je španělská krvavá klobása, která je oblíbená po celé zemi, a to jak jako tapa ,tak jako přísada do jiných jídel. I když představa konzumace prasečí krve nemusí být hned pro každého lákavá, morcilla má jedinečně bohatou a uspokojivou chuť, která dokáže získat i zaryté odpůrce.
Morcilla je první druh klobásy vyrobený z poraženého prasete. Mleté vepřové maso se smíchá s vepřovou krví spolu s kořením a kořením, nakrájenou cibulí a plnivem (obvykle rýží). Poté se naplní do střívka, vytvaruje se a rychle se uvaří, aby se srazila krev, a zavěsí se, aby se nechala vyzrát.
Hodí se vědět:
Jak vařit Morcillu
Španělé obvykle nakrájí morcillu na silné plátky ( rodajas ), orestují je na troše olivového oleje a jedí s chlebem jako tapa nebo svačinu. Když se uvaří a rozdrobí, stane se oblíbenou ingrediencí pro dušená jídla, jako je cocido Madrileño (guláš v madridském stylu), stejně jako pokrmy z fazolí.
Náš tip:
Zkuste morcillu pečenou v troubě jako naše jelito podávanou s čalamádou a křupavým chlebem.