🛒 Doprava zdarma na výdejní místo od 500 Kč · Na adresu od 2000 Kč

Zrající sýr z kozího mléka s tvrdou pastou – DOP Queso de Acehúche 800G

Kód: 10815
879 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
7.10.2025

Sýr vyroben z nepasterovaného kozího mléka , který zraje cca 60-90 dní. 

Na jeho výrobu jsou použity čistě přírodní produkty, kozí mléko, přírodní syřidlo a sůl. 

Popis:

  • Výroba: 100 % syrové kozí mléko

  • Doba zrání: 60–90 dní

  • Textura: pevná a krémová

  • Chuť: nízká slanost, střední kyselost, nízká hořkost a nízká pikantnost

  • Intenzita vůně: střední až vysoká

Hodí se vědět: 

Doporučujeme konzumovat jak samostatně, tak v různých formách tapas, třeba v kombinaci s olivovým olejem. Víno se hodí spíš červené s komplexnější strukturou. 

Před konzumací doporučujeme sýr vybrat z lednice,vyndat z obalu a nechat alespoň 20 minut při pokojové teplotě cca 20 stupně celsia aby se naplno rozvinula chuť a vůně sýru.

Sýr získal v létech 2016-2017 supergold na WORDCHEESE AWARDS

O plísni na kůrce sýra

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Patříte mezi milovníky vína? V tom případě tento sýr doplňte spíše červeným vínem s komplexnější strukturou. 

Před ochutnávkou doporučujeme sýr nejdříve vytáhnout z lednice, vyndat z obalu a nechat ho alespoň 20 minut při pokojové teplotě přibližně 20 ºC, aby se naplno rozvinuly jeho chutě a vůně. 

Složení: Nepasterizované kozí mléko, syřidlo a sůl. 

Původ mléka: Španělsko.  Dovozce: Satisfied s.r.o. Slaměníkova 2406/5 Přerov

Výživové hodnoty na 100 g. Energetická hodnota: 411 Kcal/1720,94 KJ. Tuky: 35 g, z toho nasycené 24,9: Sacharidy: 1,21, z toho cukry: 1,2 g, Bílkoviny: 22,10 g, Sůl: 0,88 g.

Skladování a trvanlivost: Sýr skladujte na chladném a suchém místě. 

Váha sýrového bochníku je přibližně 800 g uvedená cena je za 1 kus. 

 

Prozkoumejte další výborné kozí sýry.

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

O sýrářství Silva Cordero

Rodinná firma Silva Cordero vznikla v roce 1998 ve městě Acehúche (Cáceres) a specializuje se na výrobu řemeslných sýrů, převážně z kozího mléka. Sýry vyrábí ze syrového mléka, tradičním způsobem v souladu s platnými normami. Používá živočišné syřidlo a sýry nechává zrát 60–90 dní. Společnost se neustále rozvíjí a vyrábí jak sýry s tvrdou pastou, tak měkké sýry, sýry s plísní, barevné varianty a mnoho dalších druhů, a to i v různých tvarech – kulatých, srdcových, oválných, obdélníkových. Od roku 2013 získala nespočet ocenění, například na Salón du Fromage v Paříži, World Cheese Awards, Salón Gourmets v Madridu, Salón del Queso de Andalucía, Feria Nacional de Trujillo či Feria del Queso de Acehúche.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.

Klepnutím na tlačítko "Souhlasím" prohlašuji: