Příběh čokolády

Příběh čokolády

 

 

Napadlo by vás, že za rozšířením čokolády do Evropy stojí i tak trochu romantická Extremadura, se kterou jste se seznámili v dřívějším článku?  Ale pěkně popořádku...

Historie kakaa sahá do roku cca 1900 před Kristem, kdy se v střední Americe objevily první fermentované nápoje z kakaových bobů. Až do příchodu Kolumba byl tento nápoj pro Evropany neznámý. Kolumbovi však vůbec nechutnal. 

A pak přišel Hernán Cortés, rodák z Extremadurského Medellínu, kterému také zpočátku nechutnal. Brzy však pochopil jeho hodnotu jako komodity a zjistil, že se dá i osladit. A tím mu zcela propadl. Traduje se, že byl schopen za den vypít až 40 šálků tohoto nápoje.  A tak kakaové boby dovezl do Evropy a začala se psát historie čokolády.  Až v půlce 17. století se ze Španělska čokoládový nápoj rozšířil do celé Evropy.

Přinášíme vám tu nejtradičnější španělskou čokoládu El Artesano. Můžete ji darovat, nebo si ji klidně vychutnat sami.

hernan-cortes-9258320-1-402

2373

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení