Lomito iberico - zázrak z Iberského prasete

Lomito iberico je část z Iberského prasete, který se nachází kousek nad Paletou, tj. plecí. V surovém stavu se nazývá presa ibérica. Český ekvivalent neexistuje.

 lomito-iberico-bellota-2

Iberské prase:

Iberian pork meat

Tradiční bílé prase

Z celého Iberského prasátka, které v čase porážky váží minimálně 115 kilo je Lomito maximálně 600 gramů až jedno kilo. Lomito Iberico de Bellota je z prasátka, které bylo před porážkou chováno v tzv. dehese, tj. volné přírodě a bylo krmeno pouze žaludy a bylinami.

Specifikum tohoto kousku masa spočívá v tom, že se jedná o kousek kde je sval prorostlý jemným tukem, což dává Lomitu velmi jemnou strukturu a jedinečnou chuť.

Lomito se servíruje nakrájené na jemné plátky podobně jako Iberská šunka.

ic-10

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné