Cecina de Leon krájená 55G

Kód: 10643
Neohodnoceno
Značka: Palcarsa
105 Kč
Momentálně nedostupné

Sušená hovězí roštěná je tradiční specialitou z kraje León.velice intenzivní a komplexní chuť díky pomalému sušení na čerstvém vzduchu (během měsíců, kdy je vlhko, trvá sušení až 4 měsíce). Svou chutí se liší od vepřového loma nebo třeba cabezy a přitom nevysouší maso. 


Náš TIP: Protože je chuťově tak intenzivní, je potřeba cecinu krájet na opravdu průsvitné plátky. Ty zásadně podávejte v pokojové teplotě. Zakápněte je olivovým olejem nebo je zkuste s roztíratelným sýrem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Řez na vzduchu osycháním oxiduje a tvrdne a pokud nebudete ukrajovat z ceciny více než 3 dny, je dobré řez pomazat olivovým olejem. Zabránite tak zbytečnému vysychání. 

Když budete mít po otevření cecinu ještě dlouho schovanou, může se stát, že bude na povrchu řezu příliš tvrdá a v takovém případě je lepší jeden nebo dva plátky odříznout, použít je na vaření a pak pokračovat v krájení tenkých plátků. 

Cecina je masný tepelně neopracovaný výrobek

Složení: Hovězí maso, sůl, cukr, regulátor kyselosti (E-331) konzervant E-252 a E-250.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetické hodnoty na 100 G 727 kJ / 173 kcal Tuky: 5,9 g, z toho nasycené 2,3 Sacharidy: 0,8, z toho cukry: 0,8 Bílkoviny: 29 g. Sůl: 4 g.

Dovozce: Satisfied s.r.o. Slaměníkova 5, Přerov. 

Země původu: Španělsko. 

Minimální trvanlivost je do data uvedeného na obalu.

Skladování a konzumace

Uchovávejte ji na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC. Nejlépe v ledničce nebo v místnosti kde je stálá teplota a sucho. 

Před konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat ji alespoň 20 minut odpočinout při pokojové teplotě, aby se rozvinuly vůně a chutě. Pokud je to možné, vždy ji krájejte na co nejjemnější a nejtenčí plátky. Kdyby se stalo, že ji nesníte celou najednou, uložte ji do lednice a spotřebujte nejlépe během 48 hodin.