Sobrasada de Mallorca 250g

Kód: 10746
Neohodnoceno
160 Kč
Momentálně nedostupné

Sobrasada je syrová, uzená klobása z Baleárských ostrovů, která je vyrobená z mletého vepřového masa, papriky a soli a dalších koření. Pochází z plemene Duroc. A jak si ji vychutnáte nejlépe? Rozhodně jako tapas společně s vínem nebo pivem.

Má měkčí strukturu než třeba chorizo a dá se tedy buď nakrájet na silnější plátky jako salámek, nebo na slabší a natřít na bagetku.

Náš TIP: Naprosto skvělá je zapečená v bagetě potřené olivovým olejem a proložené plátkem kozího sýru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení: Vepřové maso a vepřový bůček, mletá paprika, sůl, rostlinná bílkovina, koření, antioxidanty E331 a E316, cukr, emulgátory E451 E452, dextroza, zvýrazňovač chuti E621, konzervant E252, přírodní střívko. Může obsahovat stopy laktózy, je bez lepku.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetická hodnota 2606KJ/632Kcal Tuky(g) 65,1, nasycené tuky(g) 24,3  Sacharidy (g) 1,65 Cukry (g) 0,8 Bílkoviny (g) 9,95 Sůl (g) 2,48.

Jak klobásku skladovat? 

Ideálně ji uchovávejte na chladném a suchém místě, kde by teplota neměla překročit 10 stupňů Celsia.  

Konzumace: Ještě před konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat ji alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se rozvinuly vůně a chutě. Pokud je to možné, krájejte ji na co nejjemnější a nejtenčí plátky. Kdyby se stalo, že ji nesníte celou najednou, dejte ji do lednice a snězte nejlépe v průběhu 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti 250 g.