Himalájská růžová sůl 425g mlýnek

Kód: 10751
Neohodnoceno
Značka: Dani
179 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
25.4.2024

Himalájská sůl (nebo také růžová sůl) je kamenná sůl těžená v pákistánském Pandžábu a svou charakteristickou růžovou barvu má díky obsahu malého množství sloučenin železa.

Skvěle se hodí k masům, rybám nebo rýžovým pokrmům a těstovinám. Perfektní je také na saláty nebo dresingy. 

Náš TIP: Doporučujeme ji přidat jako dosolení až po uvaření, aby se maximálně zachovala její chuť a aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Anglický název pro růžovou sůl je himalayan salt nebo také pink salt. Je bohatá na minerální látky jako vápník, draslík, hořčík nebo železo. Protože se jedná o sůl bez aditiv (jód), její užívání musí být vyvážené.

Koncentrace soli poblíž Khewry v Pandžábu byla údajně odhalena již kolem roku 326 před naším letopočtem, kdy se jednotky vedené Alexandrem Velikým zastavily, aby tam odpočinuly. Vojáci si všimli, že jejich koně olizují slané skály.

V té době pravděpodobně začala její těžba, ale první záznamy těžení pocházejí až od kmene Janjua okolo roku 1200.

Složení: Růžová himalájská sůl.