LOMO de Bellota 50% Iberská rasa cca 180G

Kód: 10780
Neohodnoceno
427 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
26.5.2022

 

LOMO patří mezi španělské speciality a jde o kus libového masa od kosti. Konkrétně se jedná o sušený vepřový hřbet. Tento typ masa je opravdu libový a zároveň šťavnatý, takže potěší každého, kdo má miluje ochutnávání a kvalitní maso. 

Náš TIP: Využití najde nejlépe ve studené kuchyni. Naplno si ho vychutnáte ve formě tapas společně se sýry, olivami a pečivem picos. Pokud ho budete chtít doplnit i vínem, vsaďte na červené. 

Chuťově je poměrně intenzivní, a proto ho krájejte na co nejjemnější a nejtenčí plátky, které podávejte zásadně v pokojové teplotě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

LOMO je vyrobeno z černého iberského prasete a jedná se o bellotu, což znamená, že bylo prasátko v závěrečné fázi krmeno výhradně žaludy a bylinkami. 

Celé kusy LOMA se poté nakoření a zrají minimálně po dobu 2 měsíců v přírodním střívku. 

 

Hodí se vědět

Jde o tepelně neopracovaný masný výrobek, který je bez lepku. Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti přibližně 160 - 190 gramů a jde o cenu, která je konečná.

Složení: vepřová panenka, sůl, paprika, česnek, konzervanty E 252 a E250, škrobový cukr, Antioxidant E-301.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetické hodnota 1478 KJ/354Kcal Tuky(g) 23,6, nasycené tuky(g) 9,2 Sacharidy (g) <1 Cukry (g) <1 Bílkoviny (g) 50 Sůl (g) 3,6.

 

Skladování a konzumace

LOMO uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC - třeba v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou. Ještě před konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat maso alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se naplno rozvinuly jeho chutě a vůně. 

Na vzduchu řez osychá a oxiduje, takže pokud nebudete z loma ukrajovat více než 3 dny, je dobré řez pomazat olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. 

V případě, že maso nesníte celé najednou, uchovávejte ho v lednici a zpracujte v průběhu 48 hodin. 

Nezapomeňte prozkoumat i další kousky z naší nabídky masa a uzenin

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení