LOMO de Cebo Campo 50% Iberská rasa cca 180G

Kód: 10779
Neohodnoceno
400 Kč
Momentálně nedostupné

Lomo je španělská specialita a jde o sušený vepřový hřbet. Tento typ masa od kosti je opravdu libový a zároveň je maso hezky šťavnaté, takže rozhodně zachutná každému milovníkovi dobrého jídla.  

Náš TIP: Využití najde především ve studené kuchyni v oblíbené formě tapas, ideálně v kombinaci se sýry, olivami a picos. Pokud si chcete k masíčku dopřát i dobré víno, doporučujeme zvolit červené. Vzhledem k tomu, že je maso chuťově intenzivní, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky, které podávejte zásadně v pokojové teplotě. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

LOMO je vyrobené z černého iberského prasátka. Jedná se o částečnou bellotu, kdy prase prošlo přes zimu procesem montanery, ale protože nedosáhlo na váhu, která je pro dosažení kategorie bellota nutná, bylo nakonec na farmě dokrmeno klasickým krmivem. 

Celé kusy LOMO se nejprve nakoření a poté v přírodním střívku minimálně dva měsíce zrají. 

 

Hodí se vědět:  

Jde o tepelně neopracovaný masný výrobek, který je bez lepku. Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti přibližně 160 až 190 gramů a jde o cenu, která je konečná.

Složení: vepřová panenka, sůl, paprika, česnek, konzervanty E 252 a E250, škrobový cukr, Antioxidant E-301

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetické hodnota 1478 KJ/354Kcal Tuky(g) 23,6, nasycené tuky(g) 9,2 Sacharidy (g) <1 Cukry (g) <1 Bílkoviny (g) 50 Sůl (g) 3,6.

 

Skladování a konzumace

V ideálním případě LOMO skladujte na chladném a suchém místě, kde by teplota neměla překročit 30 ºC. Je balené ve vakuu a můžete ho mít například v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou. 

Ještě před samotnou konzumací doporučujeme alespoň 20 minut předem LOMO vytáhnout z obalu a nechat ho jen při pokojové teplotě, aby se hezky rozvinuly všechny chutě a vůně. 

Na vzduchu řez osychá a oxiduje, takže pokud z loma nebudete ukrajovat více než 3 dny, je dobré řez pomazat olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. 

Pokud maso nesníte celé, uložte ho do lednice a snězte ideálně v průběhu 48 hodin. 

Máte rádi maso a uzeniny? Podívejte se na další masové dobroty