LOMO EXTRA Marinovaný sušený vepřový hřbet kousky cca 180G

Kód: 10471
Neohodnoceno
169 Kč
Momentálně nedostupné

Lomo patří mezi oblíbené španělské speciality. Jedná se totiž o kus libového masa přímo od kosti (konkrétně sušený vepřový hřbet). Celé kusy LOMA se nejprve nakoření a pak zrají v přírodním střívku minimálně po dobu dvou měsíců. 

Sušené maso je sice libové, ale zároveň hezky šťavnaté a rozhodně potěší i ty nejmlsnější jazýčky. 

Využijete ho především ve studené kuchyni, kde skvěle poslouží ve formě tapas společně se sýry, olivami nebo picos. Pokud byste chtěli Lomo doplnit vínem, vsaďte na červené

TIP: Chuť masa je poměrně intenzivní, proto je třeba lomo krájet na co nejtenčí a nejjemnější plátky. Servírujte ho v pokojové teplotě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Toto LOMO je vyrobeno z bílého prasátka a je zabalené ve vakuu.

Složení: vepřová panenka, sůl, paprika, česnek, konzervanty E252 a E250, škrobový cukr, Antioxidant E-301.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetické hodnota 1613 KJ/386Kcal Tuky(g) 20,7, nasycené tuky(g) 6,7 Sacharidy (g) <1 Cukry (g) <1 Bílkoviny (g) 50 Sůl (g) 3,6.

Skladování: Lomo můžete skladovat v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou, která by neměla překročit 30 ºC. Nejideálnější je vždy skladování na chladném a suchém místě. 

Konzumace: Alespoň 2 hodiny před jídlem doporučujeme lomo vyndat z vakua. Samotný řez na vzduchu následně osychá a oxiduje, pokud tedy víte, že z něj nebudete více než 3 dny ukrajovat, pomažte řez olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. Nespotřebovaný kousek uložte do lednice a ideálně snězte v průběhu 48 hodin

Uvedená cena je za 1 kus o přibližné hmotnosti 160 až 190 gramů a jde o cenu, která je konečná.

 

Zajímá vás více z naší nabídky španělských uzenin? Doporučujeme tyhle lahůdky.