Marinovaná panceta duroc kousky 400G

Kód: 10711
Neohodnoceno
211 Kč
Předobjednávka

Panceta je slanina z vepřového bůčku a využívá se pro ni i italský výraz pancetta. Rozdíl mezi slaninou a pancetou je pouze v řezu - slanina totiž na rozdíl od pancety obsahuje i žebra. 

Pancetu běžně servírujeme syrovou, nejčastěji nakrájenou na tenké plátky, takže je ideální jako tapas. Při vaření se často krájí na kostičky.  

TIP: Zkuste si ji připravit v grilované podobě, rozhodně nebudete litovat!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení:  Vepřová slanina, sůl, konzervanty E 252 a E 250

Výživové údaje na 100g produktů: Energetické hodnota 2276KJ/556Kcal Tuky(g) 54,6, nasycené tuky(g) 22,4  Sacharidy (g) 1,2 Cukry (g) 0,8 Bílkoviny (g) 15,1 Sůl (g) 3,8.

 

Skladování a konzumace

Pancettu skladujte na chladném a suchém místě při teplotě do 30 ºC.  

Před konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat ji alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se rozvinuly veškeré vůně a chutě. Snažte se ji krájet na co nejjemnější a nejtenčí plátky. 

Nestává se to sice moc často, ale kdyby se vám přece jen nepodařilo sníst celou pancettu najednou, uchovejte ji v lednici a zkonzumujte ideálně během 48 hodin. 

Uvedená cena je konečná a je za 1 ks o hmotnosti cca 400 g. 

Tahle dobrota má jednu jedinou “nevýhodu” -  je tak skvělá, že se na ní můžete stát lehce závislí. Svou výjimečnou chutí rozhodně potěší každého, kdo rád ochutnává.