Marinovaný sušený vepřový hřbet LOMO DUROC kousky cca 180G

Kód: 10860
Neohodnoceno
Značka: Palcarsa
187 Kč
Momentálně nedostupné

Vše, co by vás mohlo zajímat

Lomo je španělská specialita, jedná se o kus libového masa od kosti tj sušený vepřový hřbet. Celý kusy LOMA se nakoření a pak zraje v přírodním střívku minimálně dva měsíce.

Jedná se o libové a šťavnaté sušené maso, které potěší jazyk každého gurmána.  

Využití ve studené kuchyni ve formě tapas spolu se sýrama, olivama, picos. Skvělý k červeným vínům.

Toto LOMO je vyrobeno z plemena Duroc. Je to speciální červené plemeno prasete původem z USA, které se od běžného bílého prasete liší chutí masa. Maso je víc štavnaté a má intenzivnější chuť. Odrůda Duroc se velmi často kříží s Iberským prasetem.

Hodí se vědět:  

Vzhledem k intenzivní chuti je nutné krájet lomo na co nejtenčí plátky.  Plátky podávejte vždy v pokojové teplotě.  

Lomo je baleno ve vakuu a můžete ho skladovat v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou.  Před kozumací doporučujeme lomo vyndat z vakua alespoň dvě hodiny předem.

Řez na vzduchu osychá a oxiduje a pokud nebudete ukrajovat z loma více než 3 dny, je dobré pomazat řez olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Masný výrobek tepelně neopracovaný

Vepřová panenka, sůl, koření, cukr, antioxidant (E-301), konzervanty (E-252, E-250).

Výživové údaje na 100g produktů: Energetické hodnota 906KJ/ 216 kcal Kcal Tuky(g) 8,9, nasycené tuky(g) 4,2 Sacharidy (g)  0,9 Cukry (g) 0,9  Bílkoviny (g) 33 Sůl (g) 3,5

Jak skladovat? 

Ideálně uchovat na chladném a suchém místě, teplota by neměla překročit 30 st. Celsia.  

Konzumace: před konzumací se doporučuje otevřít obal a nechat výrobek alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se rozvinuly vůně a chutě. Pokuď možno, krájet na co nejjemnější a nejtenčí plátky. V případe že by se Vám nepovedlo výrobek zkonzumovat najednou, uchovávejte jej v lednici a zkonzumujte ideálně v průběhu 48 hodin.