Marinovaný sušený vepřový hřbet LOMO DUROC kousky cca 180G

Kód: 10675
Neohodnoceno
173 Kč
Momentálně nedostupné

Vše, co by vás mohlo zajímat

Lomo je španělská specialita, jedná se o kus libového masa od kosti tj sušený vepřový hřbet. Celý kusy LOMA se nakoření a pak zraje v přírodním střívku minimálně dva měsíce.

Jedná se o libové a šťavnaté sušené maso, které potěší jazyk každého gurmána.  

Využití ve studené kuchyni ve formě tapas spolu se sýrama, olivama, picos. Skvělý k červeným vínům.

Toto LOMO je vyrobeno z plemena Duroc. Je to speciální červené plemeno prasete původem z USA, které se od běžného bílého prasete liší chutí masa. Maso je víc štavnaté a má intenzivnější chuť. Odrůda Duroc se velmi často kříží s Iberským prasetem.

Hodí se vědět:  

Vzhledem k intenzivní chuti je nutné krájet lomo na co nejtenčí plátky.  Plátky podávejte vždy v pokojové teplotě.  

Lomo je baleno ve vakuu a můžete ho skladovat v lednici nebo ve spíži se stabilní teplotou.  Před kozumací doporučujeme lomo vyndat z vakua alespoň dvě hodiny předem.

Řez na vzduchu osychá a oxiduje a pokud nebudete ukrajovat z loma více než 3 dny, je dobré pomazat řez olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Vepřový hřbet, sůl, cukr, laktoza , sušená paprika, koření, E452 – Polyfosforečnany, antioxidant E-301 a konzervanty E250 a E252. Minimální doba zrání 2 měsíce.

Výživové údaje na 100g produktů: Energetické hodnota 1074KJ/ 256 kcal Kcal Tuky(g) 11,5, nasycené tuky(g) 4,5 Sacharidy (g)  1 Cukry (g) 0,6  Bílkoviny (g) 36,3 Sůl (g) 3,8

Jak skladovat? 

Ideálně uchovat na chladném a suchém místě, teplota by neměla překročit 30 st. Celsia.  

Konzumace: před konzumací se doporučuje otevřít obal a nechat výrobek alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se rozvinuly vůně a chutě. Pokuď možno, krájet na co nejjemnější a nejtenčí plátky. V případe že by se Vám nepovedlo výrobek zkonzumovat najednou, uchovávejte jej v lednici a zkonzumujte ideálně v průběhu 48 hodin.