Morcon Extra Iberico-salámek z iberskeho prasete mini 180G

Kód: 10728
Neohodnoceno
179 Kč
Momentálně nedostupné

Ochutnejte kvalitní salámek z toho nejlepšího masa. Morcon iberico je vyrobený z iberských vepřů a je velice podobný chorizu. Liší se však od něj tím, že je méně tučný. Kromě rozdílu v menším množství tuku také pochází z jiné oblasti. Zatímco chorizo je celonárodní lahůdkou, morcon je speciální delikatesa z oblastí Extremadura a Andaluzie. 

Má delší dobu zrání, která trvá minimálně tři týdny, a nadívá se do hrubého střeva. 

Hodí se vědět

V gastronomii se používá podobně jako chorizo. Ve studené verzi si ho tedy skvěle vychutnáte jako tapas, a je perfektní ingrediencí i na vaření v kuchyni. Svou výraznou chutí ozvláštní každý recept. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení: libové vepřová maso z iberského prasete, paprika, sůl, česnek, laktóza, detroza, sojová a mléčná bílkovina. Emulgátor E450 konzervanty (E-252 a E-250), dextróza a antioxidant (E-316).Barvivo E120

Výživové údaje na 100 g produktu: Energetická hodnota 1794KJ/429Kcal. Tuky (g) 32,8. Nasycené tuky (g) 14,2. Sacharidy (g) 5,6. Cukry (g) 3,5. Bílkoviny (g) 23,4. Sůl (g) 3,2

 

Skladování a konzumace

Salámek ideálně uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC.

Ještě před konzumací doporučujeme otevřít obal a nejprve výrobek nechat při pokojové teplotě alespoň 20 minut odpočinout. Díky tomu se rozvinou veškeré vůně a chutě. Pokuste se ho krájet na co nejjemnější a nejtenčí plátky, aby ještě více vynikla jeho skvělá chuť. 

Pokud se stane, že salámek hned po otevření nesníte, uchovávejte ho v lednici a zkonzumujte ideálně do dalších 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti cca 160 - 180 gramů a jde o cenu, která je konečná.