Nakládaná Iberská Panceta 250G

Kód: 10733
Neohodnoceno
90 Kč
SKLADEM
Můžeme doručit do:
2.4.2024

Panceta (italsky pancetta) je slanina z vepřového bůčku. Pokud by vás zajímal rozdíl mezi pancetou a slaninou, je pouze v řezu. Slanina na rozdíl od pancety obsahuje i žebra. 

Tato iberská panceta je z černých iberských prasátek, která mají výraznější chuť než prasata bílá. Je prorostlá sádlem, a tak by se dala nazývat spíše špekem - ten ovšem běžně neobsahuje svalovinu, zatímco panceta iberica ano. 

Pancetta se běžně servíruje syrová, nakrájená na tenké plátky jako tapas. Skvěle ji ale využijete i v kuchyni při vaření, kde ji doporučujeme krájet na kostičky. 

Náš TIP: Nejvíce se nám osvědčila jako grilovaná. Jinou už chtít nebudete!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení: Vepřová slanina, sůl, konzervanty E252 a E250

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetická hodnota 2276KJ/556Kcal Tuky(g) 54,6, nasycené tuky(g) 22,4 Sacharidy (g) 1,2 Cukry (g) 0,8 Bílkoviny (g) 15,1 Sůl (g) 3,8.

Skladování a konzumace

Pancetu nejlépe uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC.

Před ochutnávkou doporučujeme otevřít obal a nechat pancetu alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se co nejvíce rozvinuly její vůně a chutě. Když to bude jen trošku možné, krájejte ji na co nejjemnější a nejtenčí plátky. 

Kdyby se náhodou stalo, že ji nezpracujete celou najednou, uložte ji do lednice a snězte ideálně během 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 kus o přibližné hmotnosti 400 gramů a jde o cenu, která je konečná. 

 

Zaujala vás španělská panceta? Další najdete tady.