Tapas - Iberská paštika s třešněmi

 

Patá Ibérico je typická španělská paštika z Iberských (černých prasat)



Představme si Iberské prase:

Iberské prase samo produkuje kyselinu olejovou, blízkou té, kterou nalézáme v olivovém oleji a to žádné jiné zvíře na světě nedokáže. Maso těchto prasat má intenzivnější chuť a hlubší buket.

Na severu Extremadury, v oblasti Vera  leží Valle del Jerte - údolí Jerte. Je známo pěstováním třešní které jsou proslavené po celém Španělsku a dokonce se exportují i do mnoha krajin světa. Španělé tradičně tvrdí že se jedná o nejlepší třešně na světe. 
 
Paté ibérico con cerezas del Jerte je tedy iberská paštika z třešněmi z údolí Jerte. Kombinace dvou delikates. V čase sezóny třešní doporučujeme na paštiku přidat čerstvé třešně čím se ještě zvýrazní chuť paštiky. 
 
Pohled na rozkvetlé třešně v údolí Jerte
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení