Torta del Casar- krémový ovčí sýr cca 600G

Kód: 10540
Neohodnoceno
660 Kč
Vyprodáno

Torta del Casar je ovčí sýr krémové konsistence, výrazné vůně a chuti. 

Torta del Casar je sýr s chráněným označením původu, vyráběný ve španělském autonomním společenství Extremadura. Sýr byl poprvé vyroben ve vesnici Casar de Cáceres, odtud také pochází jeho jméno (Torta de Casar tj. „Casarský dort“).

Torta del Casar se vyrábí z nepasterizovaného ovčího mléka. Proces sýření probíhá při 28–32 °C po dobu 50 až 80 minut. To zanechává sýr uvnitř tekutý, což je jeho hlavní charakteristikou. Sýr zraje nejméně šedesát dní, má válcovitý tvar a prodává se po kusech od 200 do 1100 gramů.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Doporučujeme konzumovat jako předkrm nebo dezert, s bagetkou nebo toastem a olivovým olejem. Skvěle se snoubí se suchým červeným vínem nebo sklenkou španělského sektu Cava. 

Před konzumací musí mít Torta del Casar pokojovou teplotu, aby se zachovala jeho krémová konzistence. Vrchní část sýru se odkrojí (při delším uchovávání může sloužit jako poklop) a vnitřní krémová část se rozetře na pečivo, nebo se kousky pečiva do sýru namáčí jako např. u fondue.

Složení: Nepasterizované ovčí mléko, přírodní syřidlo a sůl. 

Výživové hodnoty na 100g. Energetická hodnota: 352 Kcal/1474 KJ. Tuky:30,10, z toho nasycené: 22,.15g. Sacharidy: 0,8g , z toho cukry: 0,6 g, Bílkoviny: 20,4 g. Sůl: 1,23g.

Váha včetně obalu cca 600G. Cena je za kus a je konečná.