chorizo cular DUROC- salámek 180G

Kód: 10619
Neohodnoceno
146 Kč
Momentálně nedostupné

Vše, co by vás mohlo zajímat

Chorizo je tradiční sušený salám ze Španělska a Portugalska. 

Hlavními ingrediencemi choriza jsou mleté vepřové maso, mletá paprika a česnek. Paprika může být sladká nebo pálivá, podle požadované pikantnosti výrobku. Ve Španělsku se také používá mletá uzená paprika Pimentón de Vera, která dává chorizu uzenou chuť.

Tento salámek je vyroben z plemena Duroc. Je to speciální červené plemeno prasete původem z USA, které se od běžného bílého prasete liší chutí masa.

Hodí se vědět:  Chorizo je velmi typická španělská uzenina. Hodí jak do teplé tak do studené kuchyně třeba na tapas. Ta nejjednodušší ale skvělá kombinace je bageta, olivový olej a Chorizo . Je skvělé do rizota, guláše, s bramborama nebo fazolema.  Skvěle se snoubí s kvalitními sýry. Z vín doporučujeme spíš intenzivnější vína, které si prošli alespoň ročním zráním na dubovém sudu jako třeba crápula

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Vepřové maso, sůl, laktóza, cukr, koření, dextoza, stabilizátor  (E-450),

Zvýraznovač chuti  (E-621), annntioxidant  (E-301), konzervant (E-252). Obsahuje s´ju, neobsahuje lepek.

Výživové údaje na 100g produktů: Energetické hodnota 1837 KJ/ 442 Kcal Tuky(g) 38,7, nasycené tuky(g) 14,8 Sacharidy (g)  1,75  Cukry (g)  1,5  Bílkoviny (g) 22,1 Sůl (g) 5,41.

Jak skladovat? 

Ideálně uchovat na chladném a suchém místě, teplota by neměla překročit 30 st. Celsia.  

Konzumace: před konzumací se doporučuje otevřít obal a nechat výrobek alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se rozvinuly vůně a chutě. Pokuď možno, krájet na co nejjemnější a nejtenčí plátky. V případe že by se Vám nepovedlo výrobek zkonzumovat najednou, uchovávejte jej v lednici a zkonzumujte ideálně v průběhu 48 hodin.  

Uvedená cena je za 1ks o hmotnosti cca 160-180G. Cena je konečná