chorizo cular ibérico-salámek z iberskeho prasete mini 180G

Kód: 10474
Neohodnoceno
109 Kč
Předobjednávka

Vše, co by vás mohlo zajímat

Chorizo je tradiční španělský salámek známý díky své osobité výrazné paprikové chuti. Za jeho typickou chutí stojí uzená paprika.Neoddělitelnou součásti choriza je také česnek a řada bylinek. Co dělá chorizo odlišné od našich klobásek a třeba čabajky je maso z Iberských prasat a specifický způsob výroby.

Maso se pečlivě vybírá a koření uzenou červenou paprikou, aby se následně plnilo do přírodního střeva,které je jemné a absorbuje chuť klobásky.

Hodí se vědět: 

Na rozdíl od jiných klobás je chorizo vyráběno ze syrového fermentovaného masa.  Skutečnost, že maso neprošlo tepelnou úpravou je dalším z faktorů, které dělají chorizo jedinečné. Sušení uchovává přirozenou chuť masa v daleko větší intenzitě než je tomu při tepelné úpravě. Lze tedy říct, že chuť choriza je daleko komplexnější a plnější než chuť paprikových klobásek, které nevznikly sušením, ale např.uzením.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: iberské vepřové maso a sádlo, sůl, cukr, konzervanty (E-252 aE-250), česnek, paprika, laktóza, dextríny, sojový a mléčný protein, stabilizátor (E-450), antioxidant (E-316), koření, barvivo (E-120).

Výživové údaje na 100g produktů: 
Energetické hodnota 1794 KJ/429 Kcal Tuky(g) 32,8, nasycené tuky(g) 14,2 Sacharidy (g) 5,6 Cukry (g) 3,5 Bílkoviny (g) 23,4 Sůl (g) 3,2

Jak skladovat? 

Ideálně uchovat na chladném a suchém místě, teplota by neměla překročit 30 st. Celsia.  

Konzumace: před konzumací se doporučuje otevřít obal a nechat výrobek alespoň 20 minut při pokojové teplotě, aby se rozvinuly vůně a chutě. Pokuď možno, krájet na co nejjemnější a nejtenčí plátky. V případe že by se Vám nepovedlo výrobek zkonzumovat najednou, uchovávejte jej v lednici a zkonzumujte ideálně v průběhu 48 hodin.  

Uvedená cena je za 1ks o hmotnosti cca 160-180G. Cena je konečná