Chorizo cular paprikové z bíleho prasete- mini 180 g

Kód: 10813
Neohodnoceno
122 Kč
Vyprodáno

Všemi oblíbené chorizo patří mezi tradiční sušené salámy ze Španělska a Portugalska. Jeho hlavními ingrediencemi jsou mleté vepřové maso, mletá paprika a česnek. Pikantnost choriza se pak liší podle využití sladké nebo pálivé papriky. Ve Španělsku se používá mletá uzená paprika Pimentón de Vera, která chorizu propůjčuje uzenou chuť. Salámek je vyrobený z bílého plemene prasátek.  

Pokud hledáte něco typického pro Španělsko, je to právě chorizo. Hodí jak do teplé, tak do studené kuchyně a obzvlášť ho oceníte právě na tapas

TIP: Jednoduchá, ale přitom skvělá kombinace je bageta, olivový olej a Chorizo. 

Výborné je ale i do rizota, guláše, s bramborami nebo fazolemi a obzvlášť hezky se doplňuje s kvalitními sýry. 

Jako víno bychom doporučovali spíše intenzivnější vína, které si prošla alespoň ročním zráním na dubovém sudu - například crápula.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení: Vepřové maso, sůl, laktóza, cukr, koření, dextróza, stabilizátor (E-450), zvýrazňovač chuti (E-621), antioxidant  (E-301), konzervant (E-252). Obsahuje s´ju, neobsahuje lepek.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetické hodnota 1837 KJ/ 442 Kcal Tuky(g) 38,7, nasycené tuky (g) 14,8 Sacharidy (g) 1,75 Cukry (g) 1,5  Bílkoviny (g) 22,1 Sůl (g) 5,41.

Skladování a konzumace

Chorizo uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30 ºC.

Ještě před samotnou konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat chorizo alespoň 20 minut odpočinout při pokojové teplotě, aby se rozvinuly veškeré vůně a chutě. Abyste si chorizo vychutnali co nejvíce, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky. 

Kdybyste ho nesnědli celé najednou, uložte ho do lednice a ideálně zkonzumujte během 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti přibližně 160 - 180 gramů a jde o cenu, která je konečná. 

Další chorizo si u nás můžete vybrat i tady

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: