Používáme soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům.
Kulatá bílá fazole odrůdy Manteca znamená ve španělštině máslo nebo krémový. Bílá fazole je známá také jako “bílá máslová” a je charakteristická svou měkkostí a máslovou...
Hledáte rajčata, která chutnají opravdu rajčatově? Dobrá sušená rajčata pozvednou každé jídlo do nebeských výšin. A právě taková jsou tahle rajčata ze Španělska.
Jsou to...
Patříte mezi milovníky papriček? V tom případě musíte vyzkoušet tyhle španělské třešňové papričky plněné krémem z čerstvého kravského sýra s nádechem mandlových crocanti....
Vše co by Vás mohlo zajímat:
Inkoust je černý pigment uvolňovaný sépiemi široce používanými ve středomořské kuchyni.
Náš tip:
K rýžovým pokrmům, těstovinám, rybám nebo dušenému...
Patříte vy nebo vaši blízcí mezi milovníky mořských plodů? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet tyhle mušle. Jsou ve vlastním nálevu, takže zůstane zachovaná jejich přirozená...
Patříte mezi milovníky tuňáka? Vyzkoušejte tohle tuňákové potěšení, ve kterém kromě bílého tuňáka najdete také cukety, cibuli, červenou a zelenou papriku a extra panenský...
Vyzkoušejte španělskou hvězdu mezi krémy z mořských plodů! Má tak krémovou a příjemnou texturu, že to vypadá jako by byl vyrobený těsně před ochutnávkou. Základ krému z mořských...
Jen ty nejlepší kousky tuňáka křídlatého přímo z kantabrijského pobřeží naložené do toho nejkvalitnějšího olivového oleje. Jde o jedinečnou delikatesu, kterou si nejlépe...
Tradiční čokoláda El Artesano je vyrobená z toho nejlepšího kakaa a mandlí. El Artesano je v městečku Jijona tradičním výrobcem Turronu a čokolád. Jde o rodinnou firmu, která se...
Nugát Guirlache se sezamovými semínky je jedním z nejtradičnějších řemeslných nugátů. Mimo Jijonu ale není příliš známý, a proto je poměrně těžko k sehnání.
Víte, co je to...
Už jste vyzkoušeli nugát ze sušeného ovoce? Vyrábí se ručně a jde o tvrdý nugát, který kombinuje nejrůznější druhy oříšků - jako arašídy, kešu, lískové ořechy, mandle, vlašské...
Že jste ještě neslyšeli o pochoutce s názvem Turrón? Jde o typickou španělskou cukrovinku, která se podobá tureckému medu. Nejčastěji se s ní můžeme setkat o Vánocích,...
Turrón je typická španělská cukrovinka, která se podobá tureckému medu. Nejčastěji se s ní můžeme setkat o Vánocích, kdy má na stole své čestné místo.
Vyrábí se ze včelího...
Vyzkoušejte jemné artyčoky, které vůbec nejsou kyselé, a mají přirozenou chuť. Jsou luhovány s rostlinným olejem (slunečnicový + extra panenský olivový olej odrůdy arbequina),...
Vyzkoušejte klasickou, jednoduchou, ale perfektní italskou rajčatovou omáčku! Výborná je třeba na špagety.
Díky tuňákovi těstoviny chutnají skvěle a zároveň krásně jemně....