Pokud jste navštívili Španělsko tak víte, že jednou z nejtypičtějších španělských specialit je tzv. sušená šunka (neboli Jamon). Při návštěvě tapas baru byste proto neměli vynechat objednávku talířku šunky doplněného sklenkou vína a sušeným pečivem picos.
Jak krájený Jamon servírovat?
Doporučujeme ho alespoň 20 minut před jídlem vytáhnout z lednice a nechat při pokojové teplotě, aby se naplno rozvinula jeho chuť a vůně. Rozhodně ho nakombinujte i s červeným vínem a picos.
Podávejte jednoduše tak, že si kousek Jamonu namotáte kolem picos.
V našem e-shopu plném španělských dobrůtek pořídíte vše, co na takovou ochutnávku potřebujete.
Co doporučujeme vyzkoušet:
- Krájený Jamon Serrano z oblasti Extremadura (podle nás představuje to nejtypičtější Španělsko, ze kterého pochází nejlepší delikatesy)
- Picos Artesanos (jde o tradiční sušené pečivo z Andaluské Sevilly a hodnotíme ho jako nejchutnější ze všech, které jsme vyzkoušeli)
- Červené víno z oblasti La Mancha.
Dobroty si můžete zakoupit samostatně nebo třeba pořídit některý z našich setů:
¡Buen provecho! Tým Topdelikatesy.cz vám přeje dobrou chuť!