Galicijský guláš s mořskými plody

GUISO-GALLEGO

Milujete plody moře? V tom případě rozhodně musíte vyzkoušet domácí variantu guláše. 

Ingredience

  • 1 plechovku mušlí v galské omáčce
  • 1 plechovku dětské chobotnice
  • 8 čerstvých krevet
  • 6 středních brambor
  • ½ střední cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sklenka bílého vína
  • Tymián
  • Petržel
  • Šafrán
  • Pepř
  • Sůl

 

Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Opečte je na dostatečném množství oleje, slijte a dejte je stranou. 

Na pánvi si mezitím s troškou soli a petrželkou uvařte neoloupané krevety. 

Dále si nakrájejte cibuli a nasekejte česnek a orestujte je. Jakmile je cibule průhledná, přidejte nakrájené papriky a restujte, dokud nezměknou. Do pánve opět vraťte brambory a vložte slávky s omáčkou, předem scezenou chobotnici a rozpuštěné stigma šafránu. Dochuťte tymiánem, pepřem a solí. 

Nakonec zalijte bílým vínem, přidejte krevety a vařte ještě 2 minuty. Posypejte nasekanou petrželkou a můžete podávat. Doporučujeme jíst ještě horké. 


Tým Topdelikatesy.cz vám přeje dobrou chuť!