Galicijský guláš
Galicijský guláš
Ingredience
- 1 plechovka mušlí v galské omáčce
- 1 plechovka dětské chobotnice
- 8 čerstvých krevet
- 6 středních brambor
- ½ střední cibule
- 2 zelené papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 sklenka bílého vína
- Tymián
- Petržel
- Šafrán
- Pepř
- Sůl
Příprava
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Opečte je na dostatečném množství oleje, slijte a uložte.
Na pánvi uvařte neoloupané krevety s trochou soli a petrželkou a nechte je.
Orestujte nakrájenou cibuli a stroužky česneku; Když je cibule průhledná, přidejte nakrájené papriky, dokud nezměknou. Přidejte brambory do pánve. Přidejte slávky s jejich omáčkou, chobotnici předem scezenou a rozpuštěné stigma šafránu. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
Zalijte bílým vínem a krevetami a vařte ještě 2 minuty. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké.
Příprava
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Opečte je na dostatečném množství oleje, slijte a uložte.
Na pánvi uvařte neoloupané krevety s trochou soli a petrželkou a nechte je.
Orestujte nakrájenou cibuli a stroužky česneku; Když je cibule průhledná, přidejte nakrájené papriky, dokud nezměknou. Přidejte brambory do pánve. Přidejte slávky s jejich omáčkou, chobotnici předem scezenou a rozpuštěné stigma šafránu. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí.
Zalijte bílým vínem a krevetami a vařte ještě 2 minuty. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké.