V čase od 12.6 do 18.6 nebudeme z důvodu pobytu v zahraniční expedovat zboží. První expedice proběhne až 19.6 s doručením 20.6. Děkujeme za pochopení. Dovolujeme si Vás upozornit, že všechny dárkové koše z pedig proutí, jsou nahrazeny dřevěnými bednami.

Galicijský guláš

Galicijský guláš

GUISO-GALLEGO

Ingredience

  • 1 plechovka mušlí v galské omáčce
  • 1 plechovka dětské chobotnice
  • 8 čerstvých krevet
  • 6 středních brambor
  • ½ střední cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sklenka bílého vína
  • Tymián
  • Petržel
  • Šafrán
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Opečte je na dostatečném množství oleje, slijte a uložte.

Na pánvi uvařte neoloupané krevety s trochou soli a petrželkou a nechte je.

Orestujte nakrájenou cibuli a stroužky česneku; Když je cibule průhledná, přidejte nakrájené papriky, dokud nezměknou. Přidejte brambory do pánve. Přidejte slávky s jejich omáčkou, chobotnici předem scezenou a rozpuštěné stigma šafránu. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí.

Zalijte bílým vínem a krevetami a vařte ještě 2 minuty. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké.

 

Příprava

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Opečte je na dostatečném množství oleje, slijte a uložte.

Na pánvi uvařte neoloupané krevety s trochou soli a petrželkou a nechte je.

Orestujte nakrájenou cibuli a stroužky česneku; Když je cibule průhledná, přidejte nakrájené papriky, dokud nezměknou. Přidejte brambory do pánve. Přidejte slávky s jejich omáčkou, chobotnici předem scezenou a rozpuštěné stigma šafránu. Dochutíme tymiánem, pepřem a solí.

Zalijte bílým vínem a krevetami a vařte ještě 2 minuty. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké.