Jednoduché rizoto

Základem každého rizota je správně zvolená rýže. My použijeme rýži na Paellu odrůdy La Senia, která má velký obsah škrobu a hodně saje, což je jenom dobře. Dále olivový olej, zázrak jménem pesto, fritovaná rajčata a na dochucení vyzrálý ovčí sýr. Postup je úplně jednoduchý, dáme na pánev trochu olivového oleje a pesto, restujeme cca 5-10 min, přidáme fritovaná rajčata, podusíme pár minutek, dáme rýži, zalijeme vodu a vaříme cca 18 minut. Dosolíme, opepříme, v závěru přidáme strouhaný sýr a lžíci másla. Hotovo. V dalších receptech rizoto trochu víc rozvineme dalšími ingrediencemi. 

IMG_20200207_125231_clipped_rev_1

 

Potřebné suroviny pro uvaření rizota:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné