Už jste doma zkusili vařit z makrely? Většinu ingrediencí máte běžně doma (nebo se vyplatí nakoupit do zásoby) a během chvilky si hravě vykouzlíte lehký salát k večeři.
K receptu na salát z makrel budete potřebovat:
- 8 malých brambor
- 100 g hrášku
- 100 g fazolových lusků
- 2 plechovky makrel v oleji (doporučujeme vyzkoušet tyhle makrelové filety od značky Dani)
- 1 citron
- dijonská hořčice s estragonem
- olivový olej (s našimi španělskými oleji rozhodně nešlápnete vedle)
- vinný ocet (vyzkoušet můžete třeba tenhle, který se v kombinaci s olivovým olejem hodí na marinádu i do salátů)
- pepř (doporučujeme mlýnek s 5 druhy pepře)
- sůl (na dochucení salátů a zeleniny je perfektní tahle himalájská)
Nejprve si ve slané vodě uvařte doměkka brambory zbavené slupky a jakmile jsou měkké, přidejte k nim hrášek a fazolky. Hrášek i fazolky stačí povařit jen pár minut. Slijte vodu a nechte vše vychladnout.
Připravte si dresink. Do misky dejte lžíci hořčice, citronovou šťávu, trošku pepře, olivového oleje a 2 polévkové lžíce octa. Přidejte vychladlý hrášek s fazolkami a brambory, na kousky naporcované makrely a vše dobře promíchejte s připraveným dresinkem. Hotovo a můžete podávat.
Tým Topdelikatesy.cz vám přeje dobrou chuť!