Salchicon cular DUROC- salámek 180G

Kód: 10618
Neohodnoceno
146 Kč
Momentálně nedostupné

Salchichon je fermentovaný španělský salám, který je vyrobený z vepřového masa. Tento jemný salámek obsahuje kuličky černého pepře, které mu dodávají typickou chuť. Pro výrobu se využívá plemeno Duroc, které je speciálním červeným plemenem prasete původem z USA (od běžného bílého prasátka se liší chutí masa).

Jedná se o typickou španělskou uzeninu a narozdíl od choriza se hodí spíše do studené kuchyně - třeba právě na tapas. 

TIP: Perfektně chutná sice jednoduchá, ale naprosto skvělá kombinace: bageta, olivový olej a salchichon. Chybu rozhodně neuděláte ani v kombinaci s kvalitními sýry. 

Pokud si potrpíte na vína, vsaďte spíše na ta intenzivnější, která si prošla alespoň ročním zráním na dubovém sudu. A naše tajné doporučení? Crápula

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vše, co by vás mohlo zajímat

Složení: Vepřové maso a sůl, regulátor kyselosti E327 a E262, antioxidant E331 a E316, dextróza, koření, konzervant E252, zvýrazňovač chuti E621, přírodní střívko. 

Může obsahovat stopy laktózy. Jde o výrobek, který neobsahuje lepek.

Energetické hodnoty na 100 G: 1622 KJ / 390 kcal Tuky: 30 g, z toho nasycené 11,54 Sacharidy: 2,4 g , z toho cukry: 1,75 ,  Bílkoviny: 27,7 g. Sůl: 4,7 g.

Skladování a konzumace:

Salchichon nejlépe uchovávejte na chladném a suchém místě, kde by teplota neměla překročit 30 ºC.

Ještě před samotnou konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat salámek alespoň 20 minut odpočinout při pokojové teplotě, aby se plně rozvinuly jeho vůně a chutě. 

Pokud je to možné, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky. Kdyby se náhodou stalo, že ho nesníte najednou, uložte ho do lednice a spotřebujte ideálně v průběhu 48 hodin. 

Uvedená cena je za 1 kus o hmotnosti cca 160 až 190 gramů a jde o cenu, která je konečná.